16.7 C
Craiova
duminică, 4 iunie, 2023
Știri de ultima orăActualitateLimitarea tarifelor RCA, amânată de Guvern

Limitarea tarifelor RCA, amânată de Guvern

Limitarea tarifelor RCA a fost amânată de Guvern. Proiectul de Hotărâre de Guvern privind limitarea tarifelor RCA, aflat pe agenda şedinţei de Guvern, a fost amânat pentru a fi analizate cele mai bune opţiuni, a anunţat miercuri Executivul.

Ministerul Finanţelor a lansat luni în dezbatere publică proiectul Hotărârii de Guvern. Şeful ASF urma să facă o prezentare în şedinţa de Guvern privind această reglementare, informează News.ro.

Guvernul nu ia o decizie pe plafonarea preţurilor la RCA

Este a doua oară când Guvernul nu ia o decizie pe plafonarea preţurilor la RCA. Documentul, într-o altă variantă, a fost retras vinerea trecută din şedinţa de Guvern, pentru a se reveni asupra unor prevederi. Purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol, a explicat de ce a fost retras proiectul de plafonare a tarifelor RCA. Acesta a precizat că au fost emise mai multe observaţii de către părţile interesate.

Proiectul a fost retras pentru a fi făcută o analiză

El a menţionat că proiectul a fost retras pentru a fi făcută o analiză a acestor observaţii. Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că ceea ce se întâmplă pe piaţa răspunderii civile auto nelinişteşte foarte mulţi cetăţeni.

”Pentru mulţi dintre români, inclusiv pentru noi, este greu de înţeles ceea ce s-a întâmplat într-o perioadă atât de scurtă de timp, când două societăţi de asigurări au intrat în insolvenţă sau au dat faliment. Este momentul în care, astăzi, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Fiscală va veni în Guvern pentru a susţine un proiect de hotărâre. Pe baza propunerii dumnealui şi a analizei pe care o vom desfăşura în cadrul şedinţei, voi lua o decizie în acest sens”, a spus Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: Amendamentul însușit de comisia Juridică, primit pe mail de senatorii puterii după o ședință restrânsă a Coaliţiei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS