14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncă un preot-profesor acuzat de comportament indecent faţă de elevele de la Seminarul Teologic din Baia Mare

Încă un preot-profesor acuzat de comportament indecent faţă de elevele de la Seminarul Teologic din Baia Mare

Publicaţia Recorder a efectuat o anchetă asupra comportamentului deplasat al unui profesor-preot de la Seminarul Teologic din Baia Mare. Aceasta l-a vizat pe arhidiaconul Daniel Farcaș, acuzat de mai multe adolescente cărora le era profesor și diriginte de avansuri cu caracter sexual și abuz emoțional. După apariţia articolului, au apărut mărturii ale elevelor despre un alt preot-profesor cu un comportament la fel de îndoielnic.

În urma publicării investigației, Farcaș a fost îndepărtat de la catedră.

Discuţii deplasate pe Snapchat

Materialul de presă a generat, pe de altă parte, o mulțime de comentarii pe rețelele sociale care au atras atenția în privința altui profesor-preot din Baia Mare cu un comportament cel puțin similar.

„Profesorul, care este și preot paroh, era acuzat în mesajele online că ar fi avut conversații și relații nepotrivite cu elevele lui.

În plus, mai multe foste eleve au trimis pe adresa de mail a redacției capturi de ecran în care profesorul avea discuții deplasate cu fete minore pe Snapchat, o aplicație în care toate pozele și mesajele trimise dispar automat imediat după ce sunt văzute. În capturile de ecran care au ajuns în posesia Recorder, el le cerea elevelor în repetate rânduri poze cu ele și le trimitea mesaje cu aluzii sexuale.

La scurt timp după ce am început să verificăm informațiile primite, profesorul și-a dat demisia. Contactat de Recorder, el nu a vrut să comenteze plecarea din instituție, spunând că se simte „abuzat” de întrebarea noastră. Directorul seminarului, Marius Nechita, ne-a comunicat că, „în urma mesajelor denigratoare” apărute în mediul online, profesorul vizat a luat decizia de a-și da demisia”, scriu jurnaliștii de la Recorder într-o postare pe Facebook.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS