16.7 C
Craiova
duminică, 4 iunie, 2023
Știri de ultima orăActualitateSorin Grindeanu: Locomotiva care a provocat accidentul, verificată tehnic în acea dimineață

Sorin Grindeanu: Locomotiva care a provocat accidentul, verificată tehnic în acea dimineață

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că locomotiva care a provocat accidentul de sâmbătă, 25 martie, în urma căruia o persoană a murit, a fost verificată tehnic chiar în dimineața acelei zile.

Ministrul a făcut aceste declarații într-o conferință de presă, transmisă LIVE pe PRO TV NEWS.  

“În acest moment este în desfăşurare o anchetă care are diverse componente. Ar părea cel puţin ciudat din partea mea să mă pronunţ înaintea rezultatelor acestei anchete. Dar pot să vă dau un lucru, cred eu, în premieră, sau să vă spun. Locomotiva care a cauzat accidentul de sâmbătă seara, deci, în seara datei de 25 martie, a ieşit din revizie tehnică, din depoul Ploieşti în dimineaţa acelei zile.

Am actele, raportul din acest punct de vedere, în dimineaţa acelei zile, această locomotivă a ieşit din revizie tehnică programată din timp, de la depoul Ploieşti. A făcut o cursă de la Ploieşti la Galaţi. În 25 dimineaţa a ieşit din depoul Ploieşti după revizie tehnică”, a spus Sorin Grindeanu.

Rapoartele în urma accidentelor feroviare vor fi făcute publice

El a menţionat că rapoartele în urma accidentelor feroviare de la Teleorman şi de la Galaţi vor fi făcute publice.

“Când toate aspectele legate de anchetă, toate, inclusiv acesta, ceea ce v-am spus mai devreme mi se pare o informaţie extrem de importantă şi sigur va fi luată în calcul de către anchetatori. Toate aceste rapoarte, fie că vorbim de Teleorman, fie că vorbim de Galaţi, vor fi publice şi vor fi prezentate. Dar înainte de aceste încheieri de rapoarte nu cred că e normal să-mi spun o părere personală nebazată până la urmă şi nefiind specialist”, a mai transmis ministrul Transporturilor.

El a mai fost întrebat în legătură cu afirmaţiile sindicaliştilor, care spun că se mută piese de la o locomotivă la alta, dacă această situaţie s-ar fi putut întâmpla şi în cazul locomotivei care a provocat accidentul de la Galaţi.

“Orice lucrare are la final recepţia. Acea recepţie este semnată nu de către ministru, cei care sunt responsabili. Dacă s-au făcut lucrări neconforme, dacă s-au înlocuit piese care trebuia să fie noi cu altele vechi, acest lucru nefiind conform, cei care şi-au asumat aceste lucruri trebuie să răspundă.

Aici nu îmi cereţi să fiu şi încărcător-descărcător şi recepţioner de asemenea lucrări. Dacă voi vedea că aceste proceduri legale au fost încălcate, voi lua fără nicio ezitare decizii. Aşa ceva nu poate fi acceptat”, a mai afirmat Sorin Grindeanu.

În tragicul accident feroviar din gara Galați, a murit o femeie, conductor de tren, iar alte trei persoane au fost rănite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS