3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOra Pământului, sărbătorită și anul acesta în întreaga lume

Ora Pământului, sărbătorită și anul acesta în întreaga lume

Desfăşurată în ultima sâmbătă a lunii martie, care în acest an este 25 martie, Ora Pământului („Earth Hour”) este cunoscută în special pentru momentul „stingerii luminilor” („Lights Out”), între orele 20.00-21.00, eveniment la care participă oameni din întreaga lume încă de la prima celebrare din anul 2007, potrivit www.earthhour.org, citat de Agerpres.

Anul acesta, organizatorii evenimentului, World Wildlife Fund (WWF), şi-au propus ca evenimentul să reprezinte „cea mai mare oră a pământului” de până în prezent.

O oră pentru Pământ în fiecare lună

Potrivit Ministerului Mediului, anul acesta, de Ora Pământului 2023, World Wildlife Fund (#WWF) lansează provocarea de a dărui o oră pentru Pământ în fiecare lună. „O oră, în care alături de familie sau prieteni, să facem ceva care să aibă legătură cu protecţia naturii: să gătim cu ingrediente locale, să facem schimburi de haine, să plantăm sau să igienizăm zone din natură”.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) avertizează, în context, că biodiversitatea se pierde într-un ritm fără precedent, iar economia mondială este dependentă de natură.

MMAP se alătură instituţiilor din cele peste 8.000 de oraşe din 195 de ţări care participă sâmbătă, 25 martie 2023, de la ora 20:30 la cea de-a 17-a ediţie a Earth Hour.

Guvernul României se alătură și el campaniei globale Ora Pământului – Earth Hour, urmând ca sâmbătă seară luminile în Palatul Victoria să fie stinse în intervalul orar 20.30-21.30.

O mișcare globală, ce dorește un viitor mai sigur pentru oameni şi planetă

Earth Hour a fost organizat prima oară pe 31 martie 2007, în Sydney, unde două milioane de oameni şi peste 2.100 de companii au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea faţă de una dintre cele mai mari probleme actuale: schimbarea accelerată a climei.

Din 2008, Earth Hour a devenit o mişcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii.

„Earth Hour” implică susţinători din peste 190 de ţări şi teritorii, toţi acţionând pentru a asigura un viitor mai sigur pentru oameni şi planetă. Fie că este vorba de 60 de secunde, 60 de minute sau chiar mai mult de o oră trebuie să ne facem timp pentru a reflecta asupra beneficiilor incredibile pe care natura ni le oferă şi pentru a crea un viitor mai bun pentru oameni şi planetă, arată organizatorii.

De-a lungul timpului, organizatorii au marcat acest eveniment prin stingerea luminilor timp de o oră în construcţii emblematice: la Paris – Turnul Eiffel, Primăria, Catedrala Notre-Dame, Arcul de Triumf şi Piaţa Concordiei; la Lisabona – Turnul Belem şi Mănăstirea Jeronimos; la Londra – Palatul Westminster, Palatul Buckingham, Turnul Londrei; Fântâna din Geneva, catedralele din Lausanne şi Fribourg, castelul din Chillon; turnurile gemene, Petronas Twin Towers, din Kuala Lumpur (Malaysia); Burj Khalifa (829 metri, 200 de etaje) din Dubai (Emiratele Arabe Unite) etc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS