9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFalimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA

Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și-a retras proiectul privind plafonarea prețurilor la polițele de Răspundere Civilă Auto (RCA), după falimentul Euroins, a declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

„În privința proiectului de plafonare a prețului RCA pregătit la propunerea Autoritatea de Supraveghere Financiară, acesta nu figurează pe ordinea de zi deoarece a fost retras de ASF”, a spus Cărbunaru, conform HotNews.ro.

Vineri, începând de la ora 10.00, este programată o ședință de Guvern la Palatul Victoria.

Anterior, existau speculații că proiectul de Hotărâre de Guvern privind stabilirea unor tarife maxime la RCA va fi aprobat vineri de Guvernul Ciucă pentru a liniști apele în scandalul falimentului Euroins, asigurător la care aproape 2,8 milioane de români au polițe RCA.

Ministerul Justiției a avizat favorabil joi proiectul de HG privind înghețarea prețurilor RCA

Ministerul Justiției a avizat favorabil joi proiectul de HG privind înghețarea prețurilor RCA, dar cu multe observații privind riscuri majore de nelegalitate, avertizând că se impune avizul MAE deoarece există riscul declanșării procedurii de infringement.

Surse guvernamentale au declarat pentru HotNews.ro că „MAE nu a avizat proiectul, pe motiv că nu este necesar”.

Măsurile din proiectul ASF au fost considerate drept coșmar de către asigurători, brokeri și de unii deputați, dar proiectul a primit aviz favorabil, cu observații, de la Consiliul Concurenței.

Consiliul Economic și Social (CES) i-a dat aviz negativ, cu mențiunea că avizul CES este doar consultativ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS