12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCiucă: Pensiile militare nu sunt pensii speciale, sunt ocupaţionale

Ciucă: Pensiile militare nu sunt pensii speciale, sunt ocupaţionale

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, la Chişinău, despre reforma pensiilor speciale, că pensiile militare nu sunt pensii speciale, sunt ocupaţionale, aşa este în toate ţările UE şi NATO, potrivit News.ro.

”La nivelul Ministerului Apărării Naţionale s-a realizat acest proces de reformă a sistemului de pensii. Din păcate, a fost o greşeală în momentul în care s-a considerat că pensiile militare fac parte din categoria pensiilor speciale, susţin încă o dată, cu toată responsabilitatea, pensiile militare nu sunt pensii speciale, sunt pensii ocupaţionale, de serviciu, aşa este în toate ţările din Uniunea Europeană şi din NATO”, a spus premierul.

El a continuat: ”Nu cred că este oportun, absolut deloc, pentru niciun partid politic, să capitalizeze, să se urce pe un astfel de subiect într-un astfel de moment”.

Şeful Executivului a arătat că ”oamenii din sistemul de apărare, indiferent în care minister îşi desfăşoară activitatea, trebuie să aibă încredere, trebuie să aibă perspectivă, trebuie să aibă credibilitate pentru a-şi desfăşoara activitatea cu profesionalism”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS