8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMoldovean care a jefuit o bancă din Austria, prins după 19 ani în România

Moldovean care a jefuit o bancă din Austria, prins după 19 ani în România

La aproape 19 ani de la jaful unei bănci din Austria, autoritățile l-au prins pe cel de-al doilea autor. Bărbatul, acum în vârstă de 38 de ani, a fost arestat în România și extrădat în Austria, informează ŞtirileProTV.

Jaful asupra băncii din Gries im Sellrain (districtul Innsbruck-Land) a avut loc pe 8 septembrie 2004 și fost comis de doi bărbați. Al doilea autor, un cetățean moldovean care acum are 38 de ani, a fost arestat zilele trecute în România și deja extrădat în Austria, potrivit Kronen Zeitung.

Cum s-a petrecut jaful armat

Cei doi făptași purtau căști de motocicliști în momentul jafului, iar unul era înarmat cu pistol cu ​​gaz. O singură angajată a băncii era în clădire în acel moment și a fost amenințată cu arma și constrânsă să predea banii tâlharilor. Hoții au fugit cu 18.000 de euro, cu un scuter pe care îl furaseră în Innsbruck şi pe care apoi l-au abandonat pe marginea șoselei.

Autoritățile au efectuat percheziții în aceeași zi, unul dintre cei doi, un cetățean rus, fiind depistat și arestat într-o zonă nelocuită din Sellrain. Al doilea bărbat a reușit să scape.

După câteva ore, au fost arestați un bărbat și o femeie, cetățeni moldoveni, considerați complici. Cei doi bărbați au fost condamnați la câțiva ani de închisoare de către Tribunalul Regional Innsbruck, iar femeia a fost achitată.

Un alt complice a fost arestat în Ucraina

În 2021, după 17 ani de la jaf, un alt complice, căutat în baza unui mandat de arestare al UE, a fost arestat în Ucraina.

Cetățeanul moldovean a spionat banca în prealabil și a stat de pază în timpul jafului. El a fost condamnat la trei ani și cinci luni de închisoare de către Tribunalul Regional Innsbruck. La aproape 19 ani de la jaf, el a fost arestat în România și se află acum în închisoarea din Innsbruck.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS