17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCirculația pe podul peste Olt, între Drăgășani și Poganu, închisă

Circulația pe podul peste Olt, între Drăgășani și Poganu, închisă

Circulația pe podul peste Olt, între Drăgășani și Poganu, a fost închisă marți seară.

Trotuarul podului care face parte din Drumul Național 67B s-a prăbușit și reprezintă un pericol atât pentru mașinile care trec pe acolo, cât și pentru pietoni. Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova urmează să facă o expertiză podului și să decidă dacă acesta poate fi consolidat sau va fi construit unul nou.

Restricţie totală de trafic rutier si pietonal pe podul Olt

Restricţie totală de trafic rutier si pietonal pe podul Olt – DN67B km 119+256m, limita judeţului Vâlcea – municipiu Drăgăşani / limita judeţului Olt – comuna Verguleasa, sat Poganu.

Urmare a situației de urgență generată de evenimentul produs în data de 8.03.2023, în urma căruia s-a prăbușit consola trotuar a podului care traversează râul Olt, până în prezent traficul rutier a fost restricționat la 7,5 t, iar traficul pietonal interzis, cu semnalizare rutieră aferentă.

Având în vedere solicitarea efectuată de către CNAIR-DRDP Craiova, motivată de pericolul iminent creat pentru participanții la trafic și lipsa unei documentații tehnice din care să rezulte viabilitatea/rezistența podului, începând cu ora 19.00 s-a dispus închiderea totală a circulației pe pod, fiind stabilită următoarea rută ocolitoare jud. Vâlcea ( Drăgășani – DN64 – Orlești – DJ 678C – Drăgoești)- DN 67B Câmpu Mare, judeţul Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS