17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞoferii ar putea încheia poliţe RCA la stat

Şoferii ar putea încheia poliţe RCA la stat

Intrarea în insolvenţă a companiei Euroins, care afectează milioane de şoferi, provoacă statul să revină la o idee mai veche – să intre pe piaţa asigurărilor auto prin CEC Bank, la care este acţionar majoritar. În prezent, statul este activ pe piața asigurărilor printr-o altă companie, dar fără să acopere și segmentul RCA. 

În urma ieșirii de pe piața RCA a companiei Euroins au rămas aproximativ 3 milioane de șoferi. Polițele lor rămân în vigoare până când se va deschide procedura de faliment, însă în perioada următoare acești șoferi vor trebui să se mute la alte companii de asigurare, conform observatornews.ro.

Este foarte posibil ca în viitorul apropiat să apară pe piața de asigurări o nouă companie, care să emită polițe RCA

Așa că în acest context este foarte posibil ca în viitorul apropiat să apară pe piața de asigurări o nouă companie, care să emită polițe RCA și care să fie controlată de statul român. Și în acest caz este vorba de societatea CEC Bank.

De altfel, această companie a primit la începutul acestui an un aviz de la Ministerul Economiei, așa că este posibil ca în perioada următoare CEC Bank să emită RCA pentru șoferii de la noi din țară. De asemenea, ideea statului de a plafona tarifele RCA pentru o perioadă de 6 luni, astfel s-ar reveni la prețurile din martie 2022. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS