10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn șofer a fugit de polițiști pentru că nu avea permis, RCA şi inspecţie tehnică

Un șofer a fugit de polițiști pentru că nu avea permis, RCA şi inspecţie tehnică

Un şofer a fost reţinut, duminică, după ce nu a oprit la semnalul poliţiştilor pe DN 7, în Topoloveni, iar în urmărirea lui poliţiştii au tras un foc de avertisment în aer, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, citat de Agerpres.

După ce a fost prins, s-a constatat că nu avea permis de conducere, iar maşina pe care o conducea nu avea RCA şi nici inspecţie tehnică.

„În ziua de 19 martie a.c., în jurul orei 15,30, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe DN 7, în oraşul Topoloveni, un echipaj de ordine publică, din cadrul Poliţiei Oraşului Topoloveni a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul acestuia nu a orit la semnalele poliţiştilor şi şi-a continuat deplasarea. Echipajul de poliţie a pornit în urmărirea acestuia, cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, solicitând, în acelaşi timp, sprijinul unui echipaj al poliţiei rutiere din cadrul Poliţiei Oraşului Topoloveni”, precizează IPJ Argeş.

Oprit de polițiști cu focuri de armă

Conform sursei citate, şoferul autoturismului s-a deplasat către municipiul Piteşti, punând în pericol grav siguranţa traficului rutier, încălcând mai multe reguli de circulaţie şi ignorând semnalele repetate de oprire. A mers aproximativ 5 kilometri, până în comuna Călineşti, acolo unde a fost blocat de un echipaj al Formaţiunii Rutiere Topoloveni.

„După oprire, conducătorul auto a fugit către un câmp, iar poliţiştii au pornit în urmărirea lui, şi pentru că bărbatul nu s-a supus somaţiilor poliţiştilor, unul dintre agenţii de poliţie a executat foc de avertisment, în plan vertical, ulterior cel în cauză fiind imobilizat. În urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că bărbatul de 33 de ani, din Ştefăneşti, nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie, iar autoturismul nu avea valabile inspecţia tehnică periodică şi asigurarea de răspundere civilă auto”, mai informează IPJ Argeş.

Bărbatul a fost condus la sediul poliţiei şi a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere. În cursul zilei de luni, va fi prezentat în faţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS