9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate33 de cai, salvați din abatorul care exporta ilegal carne în Italia

33 de cai, salvați din abatorul care exporta ilegal carne în Italia

Procurorii şi poliţiştii care anchetează dosarul vizând activitatea infracţională a unei grupări care ucidea ilegal cai pentru a exporta carnea în Italia, în baza unor documente falsificate, anunţă că 33 de cabaline găsite la abatorul unde animalele erau sacrificate ilegal au fost salvate, fiind preluate de către autorităţi şi duse într-un padoc până la clarificarea situaţiei lor din punct de vedere legal, scrie News.

„Ca urmare a dispoziţiei organelor de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Braşov, sub delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, angajaţii Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov au luat măsuri în vederea transportării unui număr de 33 exemplare cabaline de la abatorul unde fuseseră duse în mod ilegal, la un padoc de pe raza judeţului Braşov, care îndeplineşte condiţiile propice pentru asigurarea bunăstării animalelor. Animalele au fost plasate într-o custodie temporară de către D.S.V.S.A. Braşov până la clarificarea situaţiei legale a acestora”, informează, vineri, Poliţia judeţeană Braşov.

Caii, cumpărați de la diverse persoane fizice

Cel mai probabil, cele 33 de animale fuseseră cumpărate de la diverse persoane fizice de către membrii grupării şi urmau să fie ucise ilegal în abatorul din Braşov, carnea fiind apoi trimisă în Italia, după ce primea, în baza unor documente false, avizul care arăta că este conformă pentru consumul uman. 

Cinci persoane, între care un cetăţean italian, sunt cercetate sub control judiciar în dosarul în care sunt investigate infracţiuni de luare de mită, dare de mită, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, deturnarea licitaţiilor publice, uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, fals material în înscrisuri oficiale şi infracţiuni de spălarea banilor. 

Cinci medici veterinari, inclusiv angajaţi ai DSVSA, au fost citaţi şi audiaţi în dosar, anchetatorii suspectând că unii dintre ei eliberau documente false privind starea de sănătate a animalelor înainte de sacrificarea acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS