14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum pot obține tinerii permis gratuit de călătorie în Europa

Cum pot obține tinerii permis gratuit de călătorie în Europa

Comisia Europenă le oferă tinerilor şansa de a explora Europa fără a avea grija transportului. 35.000 de permise de călătorie cu trenul sunt puse la bătaie. Runda de înscrieri se va încheia pe 29 martie, la ora 12.00.

Pentru a putea câștiga un permis de călătorie, tinerii sunt invitați să se înscrie pe Portalul european pentru tineret, să răspundă la un quiz alcătuit din 5 întrebări și la încă o întrebare suplimentară (drept criteriu de departajare în caz de scoruri egale).

Candidații selectați născuți în perioada 1 iulie 2004 – 30 iunie 2005 vor putea călători în Europa pentru o perioadă de până la 30 de zile în cursul perioadei de călătorie cuprinse între 15 iunie 2023 și 30 septembrie 2024.

Permisul gratuit de călătorie în Europa este valabil 30 de zile

Runda de înscrieri este deschisă candidaților din Uniunea Europeană și din țările terțe asociate la programul Erasmus+RO, precum Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia.

„Uniunea Europeană este un proiect al păcii, și tocmai de aceea investim constant în noile generații de tineri, care duc mai departe visul european. Astăzi se deschide o nouă rundă de înscrieri pentru un loc în <euroaventura> DiscoverEU. Ce înseamnă acest lucru? Tinerii pot câștiga un permis gratuit de călătorie în Europa, pentru a explora, timp de 30 de zile, Europa și patrimoniul său cultural bogat.

Peste 8.300 de tineri români au beneficiat de un astfel de permis de călătorie

Până în prezent, peste 8.300 de tineri români au beneficiat de un astfel de permis de călătorie. Tinerii, precum Daniela, Mihaela, Cosmin, Ioan, Mihai și mulți alții, sunt proprietarii viitorului Europei!”, a declarat Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, potrivit observatornews.ro

70.000 de tineri din toată Europa au șansa de a descoperi Europa și de a-și îmbogăți competențele chiar în Anul European al Competențelor – European Year of Skills.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS