21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţist acuzat că a violat şase femei într-o secţie de poliţie din Franța 

Poliţist acuzat că a violat şase femei într-o secţie de poliţie din Franța 

Un poliţist a fost pus sub acuzare la Toulouse pentru viol şi agresiune sexuală asupra a şase femei, fapte comise între 2017 şi 2018, transmite Le Figaro, citată de News.ro.

Poliţistul, în vârstă de 52 de ani, este acuzat că a comis aceste fapte în incinta secţiei de poliţie din Toulouse unde lucra.

În 2018, o femeie audiată într-un alt dosar a reclamat că a fost violată de un ofiţer de poliţie din Toulouse, în 2017, când a venit la secţia de poliţie pentru a se plânge de partenerul său violent.

Inspectoratul General al Poliţiei Naţionale (IGPN) a preluat cazul şi l-a convocat pe ofiţerul de poliţie după această primă plângere.

Acuzatul a dat apoi numele altor două femei cu care ar fi întreţinut relaţii sexuale în incinta secţiei de poliţie, dar „consimţite”, potrivit acestuia.

Unele dintre victime au fost identificate de avocaţi

IGPN a efectuat o anchetă ”foarte amănunţită”, a declarat Emmanuelle Franck, care reprezintă una dintre victime alături de Alexandre Martin.

Ei s-au gândit că, având acest modus operandi, trebuie să existe cu siguranţă şi alte victime, aşa că au căutat şi au găsit alte trei femei.

De fiecare dată, potrivit avocaţilor, este vorba de acelaşi modus operandi: „Este vorba de femei care se află într-o situaţie fragilă, care vin să depună plângeri în legătură cu situaţii complicate, care implică adesea custodia copiilor. Clienta noastră a fost uluită în momentul evenimentelor, care au avut loc la finalul audierii, când era în lacrimi după ce i-a mărturisit informaţii compromiţătoare. În total, şase femei au depus o plângere”.

Poliţistul a fost pus sub acuzare pentru „viol şi agresiune sexuală” în 2019 şi suspendat din funcţie.

La momentul respectiv, el a fost plasat în arest preventiv timp de trei săptămâni înainte de a fi eliberat. Acum se află sub control judiciar, în aşteptarea procesului.

Poliţistul susţine că nu a perceput lipsa consimţământului

Poliţistul se apără spunând că a fost un complot şi că aceste femei s-au asociat pentru a-i face rău, dar ele ”nu se cunosc deloc, nu au fost niciodată în contact”, potrivit apărătorilor lor.

”Acestea sunt victime care a trebuit să fie căutate, IGPN a trebuit să le convingă să depună o plângere. Clienta mea a sfârşit prin a face acest lucru în 2020”, au mai precizat apărătorii victimelor.

”Este important de reţinut că acest individ se declară nevinovat”, susţine Martin Vatinel, care îl reprezintă pe poliţistul acuzat împreună cu Laurent Boguet.

El a adăugat că acesta a comis o vină disciplinară şi morală, dar nu una penală.

Poliţistul susţine că nu a perceput lipsa consimţământului, aspect care va fi dezbătut în ziua procesului.

Avocatul lui a afirmat că este vorba de un caz „complicat” şi că „suferinţa părţilor civile” nu trebuie să o „excludă” pe cea a acuzatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS