10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePapa Francisc împlinește 10 ani de pontificat

Papa Francisc împlinește 10 ani de pontificat

La 13 martie se împlinesc 10 ani de când Papa Francisc a fost ales suveran pontif, supravieţuind în acest deceniu opoziţiei conservatoare, care nu a reuşit să îl doboare. Acum, conservatorii se află la o răscruce de drumuri, căutând o nouă direcţie după moartea a două dintre figurile lor de referinţă, relatează Reuters, conform News.ro.

În urmă cu zece ani, când a devenit primul papă din America Latină, fostul cardinal Jorge Mario Bergoglio avea un pas vioi şi o circumferinţă mai subţire. Astăzi, Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, foloseşte un baston şi un scaun cu rotile din cauza unei afecţiuni persistente la genunchi, iar talia sa a crescut vizibil din cauza unui stil de viaţă mai sedentar la Vatican, care a început chiar înainte de problema sa la picior.

Dar liderul celor aproape 1,4 miliarde de romano-catolici din lume pare să aibă o stare generală de sănătate bună şi constantă pentru un bărbat de vârsta sa.

„Nu conduci Biserica cu un genunchi, ci cu capul”, i-ar fi spus el unui consilier după ce a început să folosească uneori un scaun cu rotile, pentru prima dată în public făcând-o la 5 mai 2022.

Citește mai mult despre acest subiect.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS