10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCe subiecte au abordat românii cu robotul ION de la Guvern

Ce subiecte au abordat românii cu robotul ION de la Guvern

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării arată că principalele subiecte de discuţie ale românilor cu ION – soluţia de inteligenţă artificială creată de cercetători şi experţii în tehnologie din România – se referă la îmbunătăţirea sistemelor de educaţie şi de sănătate, a condiţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi şi pentru vârstnici, scrie News.ro.

Referitor la condiţiile de viaţă din oraşele mari, autorii mesajelor au solicitat creşterea numărului de parcuri şi spaţii verzi, a pistelor de biciclete şi fluidizarea traficului.

Deşi este încă în faza iniţială de învăţare, proiectul ION a strâns încă din prima săptămână de la lansare aproximativ jumătate de milion de mesaje şi tag-uri în social media de la români care doresc ca mesajele lor să fie transmise mai departe către reprezentanţii guvernului.

Alte teme abordate se referă la protecţia mediului, a pădurilor, gestionarea deşeurilor şi combaterea corupţiei.

Reprezentanţii ministerului au prezentat cifrele proiectului la 10 zile de la lansare:

– Peste 1 milion de vizite pe site, peste jumătate de milion de mesaje.

– Aproape 1.000 de oameni au aplicat să se alăture echipei de cercetare sau de voluntari ION: olimpici internationali, studenţi români la Cambridge, Oxford, Harvard, şi la facultăţile de top de tehnologie din România.

– Zeci de companii private vor să se implice în proiect (româneşti şi străine), să susţină dezvoltarea lui ION, să îi ofere putere de calcul.

– Aproape 10 mii de oameni au votat ca ION să vină în oraşul lor. Momentan, pe primul loc este Bucureşti, urmat de Iaşi, Cluj şi Timişoara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS