12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRusia şi Statele Unite rămân în contact asupra tratatului nuclear New START

Rusia şi Statele Unite rămân în contact asupra tratatului nuclear New START

Rusia şi Statele Unite rămân în contact asupra New START, care limitează numărul de focoase nucleare strategice pe care cele două puteri nucleare le pot desfăşura, în pofida faptului că Moscova şi-a suspendat participarea la acord, a declarat vineri viceministrul rus de externe Serghei Riabkov, citat de agenţia de presă RIA Novosti, preluată de Reuters.

Riabkov a spus că nu are aşteptări în privinţa unor progrese semnificative din contactul dintre Moscova şi Washington.

Acordul din 2010 limitează numărul de focoase nucleare strategice pe care fiecare parte le poate desfăşura. Preşedintele Vladimir Putin a anunţat luna trecută că Moscova îl suspendă, acuzând Statele Unite că încearcă să provoace o „înfrângere strategică” Rusiei în Ucraina.

Dacă este necesar, contactele cu partea americană vor fi continuate

Rusia este deschisă discuţiilor cu Statele Unite privind modalităţile de normalizare a activităţii instituţiilor diplomatice ale celor două ţări, a declarat pe de altă parte vineri viceministrul rus de externe Serghei Riabkov într-un interviu pentru RT Arabic, citat de agenţia oficială de presă TASS.

„Dacă este necesar, contactele cu partea americană vor fi continuate (…). Suntem deschişi să discutăm un scenariu privind modul de normalizare a activităţii instituţiilor diplomatice dintre cele două ţări”, a spus el.

Situaţia legată de activitatea misiunilor în străinătate ale Federaţiei Ruse şi Statelor Unite a devenit mai complicată în ultimii ani. Au loc „expulzări în lanţ” de diplomaţi din ambasade, Moscova susţine de asemenea necesitatea restituirii bunurilor diplomatice confiscate şi există dificultăţi în finanţarea agenţiilor străine americane, aminteşte TASS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS