11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Finanţelor consideră că tarifele de referinţă RCA sunt prea mari

Ministrul Finanţelor consideră că tarifele de referinţă RCA sunt prea mari

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat miercuri, despre majorarea poliţelor RCA, că avem nevoie de mai multe companii de asigurări pe această piaţă, astfel încât competiţia dintre ele să ducă la scăderea preţurilor, scrie News.ro.  

”Trebuie, din punctul meu de vedere, ca piaţa de asigurări să se diversifice. Dacă avem preţuri crescute pe o piaţă este pentru că sunt prea puţini jucători şi nu face bine clientului, sau consumatorului”, a spus ministrul.

El a continuat: ”Eu insist să spun că avem nevoie de mai multe companii de asigurări pe această piaţă, astfel încât competiţia dintre ele să ducă la scăderea preţurilor”.

Adrian Câciu a precizat că ”resortul stabilirii tarifelor de referinţă este al Autorităţii de Supraveghere Financiară şi eu cred că sunt prea ridicate” şi a arătat că nu are nicio legătură majorarea poliţelor RCA cu o posibilă scădere a vânzărilor de maşini.

Reacția vine după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat tarifele de referință pentru polițele auto valabile pentru 2023, iar prețurile sunt mai mari pentru toate categoriile.

Conform normelor ASF, cea mai ieftină poliță RCA o vor plăti proprietarii de mașini cu vârste cuprinse între 51 și 60 de ani și care au un autovehicul cu o capacitate cilindrică mai mică de 1.200 de centimetri cubi. Ei va trebui să achite 1.006 lei.

La polul opus, cea mai scumpă poliță RCA o vor plăti tinerii de sub 30 de ani care au o mașină cu un motor de peste 2.500 cmc. Pentru aceștia prețul transmis de AFF este de 4.709 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS