14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouă avioane militare s-au prăbuşit după ce s-au ciocnit în zbor, în Italia

Două avioane militare s-au prăbuşit după ce s-au ciocnit în zbor, în Italia

-

Două avioane monomotor cu elice SIAI U208 ale Forțelor Aeriene Italiene s-au prăbușit marţi, după ce s-au ciocnit în timpul unei misiuni de antrenament. Una dintre aeronave s-a prăbușit între case, iar alta pe un câmp. Ambii piloţi şi-au pierdut viaţa.

Tragedie în Guidonia, la periferia Romei: două avioane de antrenament militar Siai Marchetti 208 s-au ciocnit și s-au prăbușit marți dimineață, în jurul orei locale 11.00.

Potrivit primelor reconstituiri, un grup de patru avioane militare U-208 făcea manevre pe cerul de la periferia Romei când s-a produs impactul între două dintre aparate. Ele se aflau „în aer în cadrul unei misiuni de antrenament“, explică forțele aeriene într-o notă, iar cauzele impactului „nu sunt cunoscute pentru moment“.

Două dintre avioane s-au ciocnit. Unul dintre ele s-a prăbușit pe o pajiște aflată la câțiva kilometri de aeroportul militar din Guidonia, iar celălalt pe o străduţă cu case, peste o mașină în care proprietarul tocmai se pregătea să urce.

Ambii piloți au murit. Nu au existat alți răniți. Cei doi piloți, instructori de zbor cu experiență, aparțineau Escadrilei a 60-a a Forțelor Aeriene.

Parchetul va deschide o anchetă pentru a reconstitui cele întâmplate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – Rapid | Maximii mizează pe victoria...

Universitatea Craiova şi Rapid Bucureşti se întâlnesc sâmbătă, de...

ȘTIRI GdS