21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânul care a furat 45 de sticle de vin de colecție, condamnat la închisoare

Românul care a furat 45 de sticle de vin de colecție, condamnat la închisoare

Un român a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare de un tribunal spaniol pentru furtul a 45 de sticle de vin, în valoare de aproximativ 1,7 milioane de euro, alături de complicea sa, o fostă participantă la concursuri de frumuseţe din Mexic, informează Agerpres.

Cei doi au fost găsiţi vinovaţi pentru furt în formă agravată, pedeapsa, în cazul complicei fiind de patru ani de închisoare. Aceştia au fost, de asemenea, obligaţi la plata despăgubirilor către asiguratori, în valoare de peste 750.000 de euro.

Femeia de naţionalitate mexicană, în vârstă de 29 de ani, s-a înregistrat la un hotel de lux din Spania, în octombrie 2021, folosind un paşaport elveţian fals. Fostei participante la concursuri de frumuseţe i s-a alăturat ulterior românul de 47 de ani.

După o cină constând în 14 feluri de mâncare la restaurantul hotelului, cei doi au fost conduşi într-un tur al cramei. La ora 2.00, ea a comandat o salată în cameră, distrăgând atenţia singurului membru al personalului de noapte şi oferindu-i ocazia complicelui său să ia o cheie electronică de la recepţie.

Au colindat nouă luni Europa, ca să-și piardă urma

După ce el nu a reuşit să intre în cramă deoarece luase cheia greşită, femeia a încercat o nouă diversiune, comandând un desert. Bărbatul a reuşit să ia o cheie „master” şi să intre astfel în cramă, unde a umplut rucsacul cu 45 de sticle – inclusiv o sticlă unică cu vin din secolul al XIX-lea, în valoare de 350.000 de euro.

Cuplul a părăsit hotelul înaintea zorilor şi a fugit rapid din Spania. Cei doi au vizitat ulterior mai multe ţări europene, inclusiv România, reuşind să dispară atunci când anchetatorii erau pe cale să le dea de urmă.

După ce au fost căutaţi timp de nouă luni în Europa, cei doi au fost reţinuţi când vroiau să treacă din Muntenegru în Croaţia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS