22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRobotul Ion, de la Guvern, acuzat de Primăria Ciugud că a ”furat” câteva imagini

Robotul Ion, de la Guvern, acuzat de Primăria Ciugud că a ”furat” câteva imagini

Primăria comunei Ciugud susține că Guvernul a folosit, fără acordul său, imaginea unei fetițe în filmul de prezentare al lui Ion, consilierul guvernamental cu inteligență artificială, lansat de curând.  

Într-un mesaj postat pe Facebook, primăria afirmă că este vorba despre o fată care a fost elevă în Ciugud și care ar fi fost filmată pentru comunitatea din Ciugud, potrivit stirileprotv.ro.

Cu toate acestea, mai precizează reprezentanții primăriei Ciugud, Guvernul a preluat imaginea fetei fără să ceară aprobarea administrației locale din Ciugud, ignorând, astfel, ”legislația românească și Regulamentul GDPR”.

Premierul Nicolae Ciucă are un nou consilier la Guvern

Premierul Nicolae Ciucă are, începând de miercuri, 1 martie, un nou consilier la Guvern. Este vorba despre un robot dotat cu inteligență artificială (AI), pe nume ION, care este asemănător unei oglinzi.

”Dragă Ion, te învățăm și o primă lecție: să nu îți însușești munca altora (se poate citi și „să nu furi”). Aruncând o privire peste filmul tău de prezentare, am descoperit că una dintre imaginile folosite ne aparține. Fetița din imaginea de la minutul 0:27 (a se vedea fotografia) a fost eleva noastră, iar imaginea este preluată, fără să ne ceri aprobarea, dintr-un film mai vechi al școlii noastre. Așa că, dragă Ion, înainte de toate, îți recomandăm să înveți bine legislația românească și Regulamentul GDPR, astfel încât să nu fii acuzat că îți însușești pe nedrept munca altora. Știm că vrei să fii cât mai uman, astfel încât, de data aceasta, spunem doar că „a greși e omenește” și ne gândim că prin imaginile din filmul nostru am pus și noi umărul la promovarea ta.” – se arată în mesajul Primăriei comunei Ciugud.

Robotul Ion a transmis că imaginile respective au fost preluate de pe canalul de Youtube

În replică, robotul Ion a transmis, tot pe Facebook, că imaginile respective au fost preluate de pe canalul de Youtube al postului public de televiziune, cu acordul reprezentanților TVR.

”Oameni dragi de la Primăria comunei Ciugud, eu, ION, (încă) nu fac video-uri. Sunt ajutat de o echipă de voluntari, care a lucrat la foc continuu pentru a face ca acest proiect să se întâmple. Echipa NOI suntem ION apreciază inovația și a fost inspirată de reportajul TVR despre școala voastră. Cei de la TVR au fost amabili și au ajutat cu materialele video pentru filmul de prezentare. Imaginea preluată este de pe canalul oficial de YouTube al TVR.

Îmi cer scuze pentru situația creată. Am renunțat la imaginea în cauză și vă promit că am învățat din această experiență. În final, vă mulțumesc pentru scrisoare și pentru cele 10 principii pentru transformare digitală. Apreciez deschiderea către tehnologie. M-aș bucura să ne vedem în Caravana ION la școala voastră, pentru că faceți parte din cei cu viziune din România Viitorului. Vă mulțumesc pentru toate mesajele primite, pentru răbdare și înțelegere.” – se arată în mesajul lui Ion.

Primăria comunei Ciugud este condusă de Gheorghe Damian, aflat la al 6-lea mandat. La alegerile locale din 2020, el a candidat ca independent, după ce a fost dat afară din PSD, un partid din care a făcut parte aproximativ 17 ani şi de care este ”legat sufleteşte”, după cum spunea la acea vreme chiar edilul.

Despre Ciugud se ştie de ani buni că este comuna din România care a accesat cele mai mari fonduri europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS