17.8 C
Craiova
duminică, 1 octombrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateMAE, notificat despre posibila dispariţie a unui român, care ar putea fi printre victimele accidentului de tren din Grecia

MAE, notificat despre posibila dispariţie a unui român, care ar putea fi printre victimele accidentului de tren din Grecia

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, referitor la posibila dispariţie a unui cetăţean român care s-ar fi putut număra printre victimele accidentului feroviar din Grecia, că pe listele disponibile la nivelul autorităţile elene nu a fost identificată o persoană de naţionalitate română, până la momentul de faţă.

MAE a adăugat că, din informaţiile puse la dispoziţie de autorităţile locale, procedurile de identificare a persoanelor decedate sunt realizate cu foarte mare dificultate în actualul context.

„În continuarea precizărilor transmise la data de 1 martie 2023 în legătură cu accidentul feroviar produs în Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, în cursul aceleiaşi zile, Consulatul General al României la Salonic a fost notificat, prin intermediul telefonului de urgenţă, de către o persoană din comunitatea românească din Republica Elenă, cu privire la posibila dispariţie a unui cetăţean român, despre care se presupune că ar fi una dintre victimele accidentului feroviar produs în dimineaţa zilei de 1 martie 2023, în localitatea Tempe. Ulterior, în cursul aceleiaşi zile, reprezentanţii oficiului consular au intrat în contact şi cu membrii de familie ai persoanei în cauză.

Reprezentanţii Consulatului General al României la Salonic au efectuat de urgenţă demersuri pentru a verifica informaţia

În acest context, reprezentanţii Consulatului General al României la Salonic au efectuat în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile locale de poliţie din zonă (oraşele Larisa, Tempe, Katerini şi Salonic), precum şi la unităţile medicale unde sunt internate persoanele rănite, pentru a verifica informaţia referitoare la existenţa unui cetăţean român printre victime.

Totodată, MAE precizează că, în cursul dimineţii zilei de 2 martie, o echipă consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Salonic s-a deplasat în localitatea Larisa pentru a verifica dacă pe listele  centralizatoare care cuprind persoanele decedate, spitalizate sau evacuate fără îngrijire medicală se regăseşte persoana în cauză sau vreun alt cetăţean român.

Persoana în cauză nu a fost identificată pe niciuna dintre listele disponibile la nivelul autorităţilor elene

Până la acest moment persoana în cauză nu a fost identificată pe niciuna dintre listele disponibile la nivelul autorităţilor elene”, arată comunicatul de presă al MAE.

Instituţia mai spune că, din informaţiile puse la dispoziţie de autorităţile locale, procedurile de identificare a persoanelor decedate se efectuează cu foarte mare dificultate în actualul context.

Reprezentanţii Ambasadei României la Atena şi Consulatului General al României la Salonic continuă dialogul cu autorităţile elene şi cu familia persoanei dispărute, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS