17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBazinul de înot acoperit de la Târgu Jiu inaugurat și închis de 6 luni

Bazinul de înot acoperit de la Târgu Jiu inaugurat și închis de 6 luni

Autoritățile din Târgu Jiu anunță un nou termen pentru deschiderea bazinului de înot, acoperit, din oraș.

Este vorba de finalul lunii martie, începutul lunii aprilie, cel târziu. Bazinul de înot de la Târgu Jiu a fost finalizat în luna septembrie 2022. A costat 2 milioane de euro și este construit cu ajutorul Companiei Naționale de Investiții. Potrivit viceprimarului din Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru, data limită pentru finalizarea pregătirilor este cel târziu 1 aprilie. Bogdan Bejinaru a precizat că au fost finalizate toate documentațiile, iar personalul Edilitara Public a fost instruit. Este vorba de societatea Consiliului Local Târgu Jiu.

„Avem toate documentațiile puse la punct. Este nevoie de multe autorizații pentru un astfel de obiectiv, legat și de sănătatea publică. Are nevoie de salvamar, de asistență medicală. În ceea ce privește încadrarea unui salvamar există disponibilitate din partea unor persoane care au un astfel de atestat. Avem deci variante. Sper ca până la finalul acestei luni sau cel târziu 1 aprilie să începem activitatea”, a precizat viceprimarul din Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru.  

Taxă de de 20 de lei pe oră

Autoritățile din Târgu Jiu au stabilit taxa de intrare pentru accesul la Bazinul de înot, acoperit, din municipiu. Potrivit reprezentanților municipalității, este vorba de un tarif de 20 de lei pe oră. Se va putea obține și un abonament la bazinul de înot. Tariful și abonamentul este valabil pentru persoanele adulte.

În rest, elevii din Târgu Jiu vor avea acces la Bazinul de înot acoperit pe bază de programare, alături de profesorii de sport de la școală.

„Este elaborat regulamentul de funcționare. S-a stabilit un tarif de 20 de lei pe oră. În funcție de numărul de ore se va achita și taxa aferentă. Taxa va fi achitată numai de către persoanele adulte. Acestea vor avea acces la bazin numai după ora 16,00. Până la ora 16,00 va avea loc accesul gratuit al elevilor, în funcție de programări și numai împreună cu profesorul de sport. Se pot face ore de înot în cadrul orelor de sport din programa școlară. Vedem câte înscrieri se vor face. Probabil că vor fi foarte mulți doritori.”, a mai spus Bogdan Bejinaru, viceprimarul din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS