11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAjutoare pentru Institutul Mamei și Copilului din Chișinău, care îngrijește copiii răniți în războiul din Ucraina

Ajutoare pentru Institutul Mamei și Copilului din Chișinău, care îngrijește copiii răniți în războiul din Ucraina

În urma solicitării primite de la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău, care îngrijește copiii răniți din zona de conflict din Ucraina, Organizația Salvați Copiii trimite urgent un lot de produse și echipamente medicale spitalicești pentru secția de Terapie intensivă, Anesteziologie și blocul Prematuri din cadrul instituției, precum și un transport umanitar cu produse de îngrijire pentru nou-născuți, copii si mame, ambele în valoare de 200.000 de euro.

După începerea războiului din Ucraina, Instituția Medico-Sanitară Publică Institutul Mamei și Copilului (IMSP IMC) s-a mobilizat și a depus toate eforturile pentru a oferi îngrijiri medicale copiilor refugiați, gravidelor și mamelor. Până în prezent, au fost înregistrate 536 de cazuri tratate, peste 2.000 de consultații și 60 de intervenții chirurgicale efectuate la copiii refugiați din Ucraina.

De asemenea, 101 femei refugiate din calea războiului din Ucraina au născut aici în siguranță.
Prima tranșă a ajutorului va ajunge luni, 27 februarie, la Chișinău, constând în 278.000 de produse igienico-sanitare de primă necesitate pentru bebeluși, copii și femei. Următorul transport va livra peste 5.300 de produse și echipamente medicale spitalicești.

Institutul Mamei și Copilului aisgură asistență medicală pentru 40.000 de copii, gravide și femei din toată țara

Instituția Medico-Sanitară Publică Institutul Mamei și Copilului este o instituție curativ-profilactică și științifică de gradul III în domeniile obstetricii, ginecologiei, neonatologiei și pediatriei (somatice și chirurgicale), specializată în acordarea asistenței medicale pentru cazurile cele mai grave și complexe de tratare a gravidelor, lăuzelor și copiilor.

Anual, Institutul Mamei și Copilului asigură diagnosticarea, tratamentul, profilaxia și reabilitarea medicală a circa 40.000 de copii, gravide și femei din toată țara și înregistrează 4.500 de nașteri pe an, dintre care în jur de 700 sunt nașteri premature. În anul 2022 doar, 50 de copii s-au născut cu o greutate de până în 999 gr și 120 de copii au avut între 1.000-1.499 gr. De asemenea, anual se efectuează 150.000 de vizite în cadrul Departamentului Specializat Consultativ Integrat (Policlinica).
Fiind o instituție de referință și un promotor al sănătății mamei și copilului, IMSP IMC a devenit în 2020 un spital strategic în combaterea virusului SARS-Cov2, asigurând servicii medicale de calitate pacienților (mame și copii) infectați.

Salvați Copiii a acordat asistență umanitară pentru 247.448 de persoane de la declanșarea conflictului din Ucraina

De la declanșarea războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina, Salvați Copiii a acordat asistență umanitară pentru 247.448 de persoane, dintre care 133.844 de copii ucraineni și 113.604 de adulți (femei, vârstnici, bărbați cu derogare medicală, familii extinse), constând în alimente de bază, produse de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte, pampers, suzete, biberoane, cărucioare, port-bebe-uri, termosuri cu apă caldă, jucării, pături și alte produse de imediat ajutor, cartele telefonice oferite gratuit de companiile de telefonie mobilă, suport emoțional, traducere și consiliere informațională – materiale de informare în limba ucraineană (informații despre procedura de azil, mijloace de călătorie, spitale, harta și adresele centrelor pentru solicitanții de azil etc.).

Echipele Salvați Copiii sunt prezente în 4 puncte de trecere a frontierei cu Ucraina și Republica Moldova, în 5 Centre de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil ale Inspectoratului General pentru Imigrări, în 3 tabere de refugiați coordonate de IGSU, în 3 puncte de staționare, în 8 Hub-uri de Consiliere și Servicii Integrate nou create de organizație în mai multe locații, în școli partenere.

Intervenția Salvați Copiii în Republica Moldova pentru sprijinirea copiilor refugiați, a gravidelor și mamelor din Ucraina

În Republica Moldova, Salvați Copiii România a extins rețeaua de suport medical, de asistență socială și psihologică, cu adăugarea inovativă a Serviciilor Mobile pentru femei, gravide și copiii refugiați din Ucraina.
Au fost trimise două transporturi umanitare, cu 505.200 de produse igienico-sanitare pentru 42.000 de bebeluși, copii de vârstă mică și mame din Ucraina. Produsele au fost distribuite în cele 100 de centre pentru refugiați, gestionate de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale din Moldova.

De asemenea, Salvați Copiii România a susținut integrarea școlară pentru 1.600 de copii prin organizarea de training-uri cu profesori, distribuirea de materiale didactice pentru activități extra-curriculare în școlile cu cei mai mulți copii refugiați înscriși și am distribuit 1.200 de ghiozdane echipate complet la începutul anului școlar pentru toți copiii refugiați încadrați în școlile primare, gimnaziale și liceele din țară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS