17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocatarii unui bloc degradat refuză expertiza seismologică

Locatarii unui bloc degradat refuză expertiza seismologică

Locatarii unui bloc din Suceava care s-ar putea prăbuși la un cutremur nu au permis autorităților să expertizeze clădirea de teamă să nu fie evacuați. Locatarii au blocat astfel reabilitarea întregului bloc, susține primarul. 

Singurul bloc din municipiul Suceava care oficial este cu risc seismic 1 se află pe strada Mărășești. Este celebrul bloc de garsoniere cu băi comune 48 A, unde locuiesc oameni foarte săraci și cazuri sociale.

O parte din bloc a fost renoval în 2016, dar jumătate din el a rămas în paragină, iar cărămizile cad pur și simplu din pereții exteriori ai clădirii.

Peisajul este unul dezolant, mizerie în jurul blocului și pereți care stau să cadă. La un cutremur, cu siguranță ar fi probleme aici, dar locatarii spun că blocul este rezistent.

Expertiza poate fi făcută de primărie

Cei 60 de locatari nu au permis intrarea în casele lor pentru o nouă expertiză de risc seismic, pe cheltuiala Primăriei Suceava.

Primarul Ion Lungu spune că acești locatari ar putea fi amendați, chiar dați în judecată și că s-au pierdut deja fondurile de expertiză.

Edilul a avut în vedere reabilitarea blocului, în primul rând refacerea fațadei și consolidarea structurii de rezistență, cu bani prin PNRR.

De partea cealaltă, locatarii sunt convinși că cei de la Primărie nu vor să îi ajute, ci să dărâme blocul și să îi mute, scrie adevarul.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS