22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLămâi cu pesticide, retrase de la vânzare de două mari lanțuri de magazine din România

Lămâi cu pesticide, retrase de la vânzare de două mari lanțuri de magazine din România

Un lot de lămâi din Turcia, care a depășit valorile admise de reziduri de pesticide, a fost retras din două cunoscute lanțuri de supermarketuri din țară, potrivit Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Un lot de lămâi a fost retras din mai multe magazine Carrefour și Penny din țară.

Inspectorii de la Protecția Alimentară au luat decizia ca lotul de lămâi să fie retras de la comercializare. Cei care au cumpărat aceste produse sunt rugați să nu le consume. De asemenea, le pot returna în magazine în perioada 24 februarie-17 martie 2023, iar în schimb, reprezentanții supermarket-urilor le vor returna banii clienților. 

”Vă informăm că în urma prelevării unor probe, s-a depistat o depăşire a valorilor admise de reziduuri de pesticide. Ca urmare, s-a dispus retragerea de la comercializare a următorului lot neconform al produsului LĂMÂI – TURCIA, LOT: 75416”, se precizează în anunţ.

Este vorba de Furnizorul ANDROS STIL SRL şi de LOT: 75416. Se dispune retragerea de la comercializare şi readucerea în magazine ale produselor în perioada 24.02.2023-17.03.2023.

Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, solicităm clienţilor să nu consume acest produs, se mai menţionează în comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS