17.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBărbat arestat preventiv după ce a dat foc casei unui vecin

Bărbat arestat preventiv după ce a dat foc casei unui vecin

Pompierii din Cluj au fost solicitați să intervină marţi noapte pentru stingerea unui incendiu la o casă de locuit și o bucătărie de vară, situate într-un complex de locuințe din localitatea Baciu. Poliţiştii au stabilit că incendiul a fost provocat intenţionat de un vecin, potrivit zcj.ro.

„La data de 21 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 3 Poliție au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat în vârstă de 50 de ani, din comuna Baciu, bănuit de comiterea infracțiunii de distrugere prin incendiere.

La aceeași data, în jurul orei 02.00, prin intermediul unui apel la numărul unic de urgență era sesizat faptul că la un imobil de pe strada Transilvaniei, din comuna Baciu, se manifestă un incendiu.

La locația respectivă au intervenit pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj – Detașamentului 1 Cluj-Napoca care au desfășurat operațiunile de stingere a incendiului, nefiind persoane care să solicite îngrijiri medicale. Cauza probabilă stabilită de reprezentanții ISU Cluj a fost incendiere provocată. Au fost demarate astfel investigații de către polițiști, stabilindu-se faptul că anterior evenimentului sesizat, la locația respectivă s-ar fi înregistrat o stare conflictuală între persoane aflate în imobil.

În baza probatoriului administrat a fost emis un mandat de aducere pe numele bărbatului de 50 de ani, bănuit de comiterea faptei, fiind reținut de polițiști pentru 24 de ore.

Ulterior, bărbatul a fost prezentat magistraților Judecătoriei Cluj-Napoca care au emis pe numele acestuia măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile”, a transmis IPJ Cluj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS