16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStoltenberg: Putin se pregătește pentru mai mult război

Stoltenberg: Putin se pregătește pentru mai mult război

Rusia nu se pregătește pentru pace, ci pentru mai mult război. Concluzia aparține secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, după discursul susținut de Vladimir Putin, la un an de la invazia Ucrainei.

„Nimeni nu atacă Rusia. Rusia este agresorul. Este un an de când a lansat invazia și nu vedem niciun semn că Putin nu se pregătește pentru pace. El se pregătește și pentru mai mult război. Putin nu trebuie să câștige”, a spus Stoltenberg.

„Regret decizia de astăzi de a-și retrage participarea din tratatul New START. Prin decizia Rusiei de astăzi, întreaga arhitectură de control al armelor a fost demontată. Încurajez cu tărie Rusia să își reconsidere decizia și să respecte acordurile existente”, a afirmat Stoltenberg.

„Președintele Putin este cel care a început acest război imperial de cucerire“

În timpul unei conferințe de presă comune cu ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, și cu șeful politicii externe a UE, Josep Borrell, desfășurată la scurt timp după ce președintele Vladimir Putin a transmis un avertisment Occidentului cu privire la Ucraina, Stoltenberg a declarat că Rusia este agresorul, potrivit Reuters, citată de The Guardian.

„Președintele Putin este cel care a început acest război imperial de cucerire … Așa cum Putin a spus clar astăzi, se pregătește pentru mai mult război … Putin nu trebuie să câștige … Ar fi periculos pentru propria noastră securitate și pentru întreaga lume”, a adăugat Stoltenberg.

„Regret decizia Rusiei de a-și suspenda participarea la un nou program Start”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS