17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePortugalia vrea să limiteze majorarea chiriilor și să oblige proprietarii să închirieze pe termen lung

Portugalia vrea să limiteze majorarea chiriilor și să oblige proprietarii să închirieze pe termen lung

Guvernul portughez vrea să îi oblige pe proprietarii de locuinţe libere din întreaga ţară să pună imobilele la dispoziţia chiriaşilor pe termen lung, în ideea de a creşte oferta de locuinţe de pe o piaţă imobiliară care este inaccesibilă pentru mulţi localnici, transmite Bloomberg, citat de Ziare.com.

Decizia face parte dintr-un pachet de măsuri aprobat la o reuniune a cabinetului care a avut loc săptămâna trecută. Planul intitulat „mai multe locuinţe” include şi limitarea majorării chiriilor, iniţiative destinate urgentării acordării autorizaţiilor pentru noi construcţii, o interdicţie privind închirierea locuinţelor pe termen scurt în oraşe şi încetarea aşa-numitului program Golden Visa.

În replică, proprietarii de locuinţe şi investitorii susţin că obligarea oamenilor să îşi închirieze locuinţelor încalcă dreptul la proprietatea privată prevăzut în constituţie. Guvernul de la Lisabona nu a oferit încă detaliile cu privire la modul în care intenţionează să îşi pună în aplicare politicile.

„În mod clar este neconstituţional”, spune doctorul Luis Menezes Leitao, preşedintele Asociaţiei proprietarilor din Lisabona. Menezes Leitao, care este şi profesor de drept, susţine că guvernul ar trebui să îi lase în pace pe proprietari şi să se concentreze în schimb pe construirea mai multor locuinţe cu preţuri accesibile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS