16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele american Joe Biden a părăsit Kievul

Preşedintele american Joe Biden a părăsit Kievul

Preşedintele american Joe Biden a părăsit luni Kievul după o vizită-surpriză în capitala Ucrainei, cu doar câteva zile înaintea marcării unui an de la declanşarea invaziei ruse în această ţară, potrivit reporterilor care au călătorit împreună cu liderul de la Casa Albă, transmite dpa.

În timpul vizitei de câteva ore, Biden s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi a anunţat un nou ajutor financiar şi echipamente militare pentru Ucraina.

Biden a sosit în Ucraina luni dimineaţa, pe fondul celor mai stricte precauţii de securitate

Biden a sosit în Ucraina luni dimineaţa, pe fondul celor mai stricte precauţii de securitate, pentru prima sa vizită în această ţară de la izbucnirea războiului şi, de altfel, pentru prima sa vizită în calitate de preşedinte.

Alarmele sirenelor antiaeriene au răsunat pe tot parcursul vizitei lui Biden, notează dpa.

Agenţia EFE scrie că Biden a primit o plăcuţă aniversară pe Bulevardul Curajului din Piaţa Constituţiei din Kiev, care a fost inaugurată de însuşi preşedintele american şi de omologul său ucrainean.

Numele lui Biden apare astfel alături de numele altor lideri străini care s-au remarcat pentru sprijinul acordat Ucrainei pe fondul invaziei ruse, cum este preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, premierul polonez Mateusz Morawiecki şi fostul premier britanic Boris Johnson

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS