15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRețeaua de computere a FBI, atacată de hackeri

Rețeaua de computere a FBI, atacată de hackeri

FBI investighează un atac asupra reţelei sale de computere, un incident izolat care în prezent a fost oprit, a anunţat vineri agenţia, conform News.ro.

„FBI este la curent cu incidentul şi lucrează pentru a obţine informaţii suplimentare”, a precizat agenţia într-o declaraţie trimisă prin e-mail către Reuters, fără a oferi mai multe detalii.

CNN, care a relatat prima dată incidentul citând surse informate, susţine că oficialii FBI cred că este vorba despre computere de la biroul din New York, care fuseseră folosite pentru a investiga exploatarea sexuală a copiilor.

Nu este clar când a avut loc incidentul, iar o sursă CNN spune că originea actului de piraterie informatică este încă în curs de investigare.

Breşa informatică de la FBI este cea mai recentă dintr-o serie de incidente de piraterie înregistrate în ultimii zece ani în instituţii de profil înalt ale guvernului american. La sfârşitul anului 2020, oficialii au descoperit o operaţiune de spionaj cibernetic de amploare în numeroase reţele federale, iar hackerii au fost legaţi de serviciile secrete ruseşti.

În 2015, Oficiul pentru Managementul Personalului (OPM) a anunţat că şi el a fost piratat şi că au fost furate înregistrări ale angajaţilor federali. Atacul a fost atribuit ulterior hackerilor chinezi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS