18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Stoltenberg: Rusia, o nouă ofensivă majoră în Ucraina

(VIDEO) Stoltenberg: Rusia, o nouă ofensivă majoră în Ucraina

-

La aproape un an de la invazia în Ucraina, Vladimir Putin nu se pregătește pentru pace, ci lansează o nouă ofensivă majoră, a avertizat luni secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

El a spus că statale membre trebuie să continue să ofere sprijin Ucrainei pentru „a obține o pace justă și durabilă”, arătând că este necesar să fie încheiate noi contracte cu industia de apărare, în condițiile în care Kievul are nevoie de mai multă muniție decât pot furniza aliații la acest moment, conform HotNews.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat luni, înaintea reuniunii miniștrilor Apărării din statele NATO, că noua ofensivă majoră a Rusiei în Ucraina a început deja.

„Nu vedem niciun semn că președintele Putin se pregătește pentru pace (…) Ceea ce vedem este că președintele Putin și Rusia încă vor să controleze Ucraina. Vedem cum trimit mai multe trupe, mai multe arme, mai multe capacități”, a spus Stoltenberg, citat de Reuters.

„Statele membre trebuie să continue să ofere Ucrainei „ceea ce are nevoie pentru a învinge“

Secretarul general al NATO a mai spus că statele membre trebuie să continue să ofere Ucrainei „ceea ce are nevoie pentru a învinge și pentru a obține o pace justă și durabilă”:

„Capacitățile cheie trebuie să ajungă în Ucraina înainte ca Rusia să poată prelua inițiativa pe câmpul de luptă. Viteza va salva vieți (…) Mesajul nostru este clar – NATO este alături de Ucraina atâta timp cât va fi nevoie”.

Stoltenberg a subliniat că este necesar să fie produsă mai multă muniție

În acest context, el a spus că Ucraina are nevoie de mai multă muniție decât pot furniza aliații la acest moment, astfel că NATO are în plan creșterea stocurilor de armament și muniție, Stoltenberg subliniind că este necesar să fie produsă mai multă muniție inclusiv pentru ca statele aliate să își completeze stocurile golite pentru a sprijini Ucraina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Olt: O femeie a murit după ce a fost...

Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat luni,...

ȘTIRI GdS