22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateServiciul de informații al Norvegiei spune că Rusia este cea mai mare amenințare la adresa securității Europei

Serviciul de informații al Norvegiei spune că Rusia este cea mai mare amenințare la adresa securității Europei

Serviciul de informații al Norvegiei a declarat că Rusia este principala amenințare la adresa securității Norvegiei și a Europei, relatează CNN.

„Rusia reprezintă astăzi cea mai mare amenințare la adresa securității norvegiene și europene, iar confruntarea cu Occidentul va fi de lungă durată”, a declarat ministrul apărării Bjørn Arild Gram. Gram a făcut această remarcă după ce guvernul a primit evaluările anuale ale amenințărilor din partea celor trei servicii de securitate din Norvegia.

„Norvegia este acum cel mai important furnizor de energie al Europei“

Associated Press relatează că adjunctul șefului serviciului de informații externe norvegian, Lars Nordrum, a declarat că instalațiile de petrol și gaze ale Norvegiei ar putea fi vizate de sabotaje rusești. „Norvegia este acum cel mai important furnizor de energie al Europei, după ce Rusia a pus capăt exporturilor de gaze către vest”, a declarat Nordrum.

Șefa autorității naționale de securitate, Sofie Nystrøm, a avertizat că „toată Europa va avea de suferit” dacă instalațiile norvegiene de gaz și petrol vor fi lovite.

Dar serviciul de securitate internă a apreciat că este puțin probabil ca Rusia să efectueze vreo operațiune de sabotaj pe teritoriul norvegian în acest an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS