18.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFalsificatori de permise de conducere, reținuți de poliție

Falsificatori de permise de conducere, reținuți de poliție

Doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru că ar fi falsificat permise de conducere şi ar fi intermediat obţinerea de documente false, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu citat de Agerpres.

Ca urmare a extinderii cercetărilor efectuate într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de conducere fără permis, uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Sălişte i-au reţinut pe cei doi bărbaţi, cercetaţi penal pentru fals material în înscrisuri oficiale.

În cursul anului 2020, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Sălişte au oprit pentru verificări doi şoferi care, la controlul documentelor, le-au prezentat poliţiştilor permise de conducere susceptibile a fi false, din cercetările efectuate rezultând că cei doi şoferi nu ar deţine dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Reținuți pentru 24 de ore

Investigaţia poliţiştilor s-a extins în scopul documentării provenienţei documentelor prezentate de către cei doi bărbaţi.

Astfel, au fost identificaţi şi prinşi un bărbat de 59 de ani, din judeţul Braşov, respectiv un sibian de 46 de ani, suspectaţi că, în perioada 2019 – 2022, ar fi falsificat permise de conducere şi ar fi intermediat obţinerea de documente false.

În urma celor două percheziţii domiciliare efectuate în judeţul Sibiu, respectiv judeţul Braşov, precum şi în baza probatoriului administrat în cauză, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a celor doi bărbaţi, cercetaţi penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

La domiciliile celor doi bărbaţi au fost identificate mai multe permise de conducere, care sunt în curs de expertizare.

Cercetările continuă la nivelul Poliţiei Oraşului Sălişte, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sălişte, în vederea identificării şi documentării întregii activităţi infracţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS