18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdolescentul electrocutat la Iași a fost operat

Adolescentul electrocutat la Iași a fost operat

Medicii de la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi depun toate eforturile pentru a-l salva pe băiatul de 16 ani electrocutat vineri seară, acesta fiind supus unei prime intervenţii chirurgicale, informează Agerpres.

Coordonatorul Unităţii Funcţionale de Arşi, din cadrul Spitalului pentru Copii, dr. Sidonia Susanu, a declarat că băiatul se află la terapie intensivă cu diagnosticul de electrocuţie, arsură de grad III pe 80% din suprafaţa corporală, arsură de căi aeriene inferioare, şoc postcombustiţional, după ce acesta a căzut de pe o pasarelă pietonală din cartierul Manta Roşie pe firele electrice de înaltă tensiune, iar mai apoi pe o locomotivă.

Imediat după internarea în spital, băiatul a fost dus în sala de operaţie, unde i s-a efectuat prima intervenţie chirurgicală.

„Din fericire, nu prezintă leziuni traumatice asociate, însă leziunile de electrocuţie s-au produs prin toate cele trei mecanisme posibile: pasaj direct al curentului electric, arc electric şi flacără electrică. Imediat după internare s-au continuat terapiile de menţinere a funcţiilor vitale şi tratamentul şocului postcombusţional. Colegii medici de la ATI au iniţiat concomitent terapii de epurare extrarenală precoce. Copilul a fost admis în sala de operaţii, s-a efectuat o primă intervenţie chirurgicală de excizie parţială a zonelor de arsură, pansament cu presiune negativă. În prezent copilul este in serviciul ATI, în stare generală gravă, intubat orotraheal, asistat respirator mecanic. Prognosticul de supravieţuire se menţine deocamdată rezervat”, a explicat dr. Sidonia Susanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS