8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn palestinian a intrat cu maşina în oamenii care așteptau într-o staţie de autobuz din Ierusalim

Un palestinian a intrat cu maşina în oamenii care așteptau într-o staţie de autobuz din Ierusalim

Două persoane, inclusiv un copil, au fost ucise şi mai multe rănite după ce un şofer palestinian a intrat vineri cu maşina într-un grup de oameni care aşteptau într-o staţie de autobuz de la periferia Ierusalimului, au anunţat serviciile de urgenţă israeliene, scrie News.ro.

„Toată lumea era întinsă pe jos, aruncată, în stare foarte proastă. Spre regretul nostru, un copil nu a supravieţuit”, a declarat un voluntar al serviciului de ambulanţă la postul de radio al armatei.

Pe lângă băiatul de şase ani, a murit şi un tânăr de 20 de ani, iar fratele copilului de şase ani a fost grav rănit în incident, a anunţat postul de televiziune Canal 12.

Imaginile care circulă pe reţelele sociale arată o maşină albastră care s-a izbit de un stâlp în faţa staţiei de autobuz din zona Ramot, o parte a Ierusalimului care a fost anexată de Israel după războiul din 1967 din Orientul Mijlociu. Israelul consideră că terenul se află în limita oraşului Ierusalim.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a precizat că şoferul, care a fost împuşcat la faţa locului, a murit. Se numea Hussain Qraqaa, avea 31 de ani şi era rezident în Issawia, în Ierusalimul de Est, au anunţat serviciile de securitate.

Un bărbat care a declarat că a asistat la atac din maşina sa a declarat pentru postul de ştiri israelian Canal 12 că un civil înarmat l-a împuşcat pe atacator, înainte de sosirea unui agent de poliţie, care a tras şi el în maşină.

Premierul Benjamin Netanyahu a descris incidentul drept un atac terorist şi a ordonat întărirea forţelor de securitate.

Crește frica isralienilor de atacurile teroriste

Incidentul a avut loc într-o perioadă de creştere a anxietăţii în Israel în ceea ce priveşte securitatea, după atacul în care un palestinian a ucis şapte persoane în faţa unei sinagogi luna trecută.

Forţele israeliene au efectuat sute de arestări în ultimele luni în timpul raidurilor aproape zilnice pe care le fac în Cisiordania ocupată, care au fost marcate de schimburi de focuri sângeroase cu militanţii palestinieni.

Un purtător de cuvânt al Hamas, grupul islamist care conduce Fâşia Gaza, a lăudat, de altfel, atacul de vineri spunând că este o „operaţiune eroică”, dar nu a revendicat, totuşi, responsabilitatea, menţionează Reuters.

Ministrul securităţii, Itamar Ben-Gvir, care este responsabil pentru forţele de poliţie din zonă, a vizitat locul faptei şi a fost întâmpinat de mulţimi furioase care l-au înconjurat scandând „Moarte teroriştilor!”.

Controversat şi considerat un extremist, ministrul a anunţat că vrea să instituie pedeapsa cu moartea pentru fapte de terorism: „Nimic nu este mai dificil decât să ajungi la un incident în care a fost ucis un copil. Am spus de mai multe ori că vreau să institui pedeapsa cu moartea pentru terorişti”, a declarat Ben-Gvir. El a spus că a dat instrucţiuni poliţiei să stabilească puncte de control în jurul Issawiya, zona din Ierusalimul de Est de unde provenea presupusul atacator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS