14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdolescent electrocutat în zona unui pasaj pietonal din Iași

Adolescent electrocutat în zona unui pasaj pietonal din Iași

Un adolescent a ajuns în stare gravă la spital, după ce a atins un fir de înaltă tensiune pe când încerca să sară pe un vagon de tren, informează Agerpres.

Conform reprezentanţilor ISU Iaşi, incidentul a avut loc vineri seară, în zona pasarelei pietonale din dintre cartierele Socola și Manta Rosie. 

Coordonatorul SMURD Iaşi, prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, a declarat că băiatul a suferit arsuri de gradul IV pe 80% din suprafaţa corporală, el fiind transportat la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” Iaşi.

„Copilul în vârstă de 16 ani era conştient, a suferit arsură prin electrocutare prin contact accidental cu un fir de înaltă tensiune şi cădere de la înălţime. Are arsuri de gradul IV pe o suprafaţă corporală 80%, este intubat oro-traheal şi ventilat mecanic. Am înţeles că ar fi vrut să sară de pe pasarela pietonală pe un vagon de tren, dar a atins un fir de înaltă tensiune. Martorii l-au găsit inconştient, cu hainele în flăcări. A fost preluat şi tratat iniţial de echipajul de Terapie Intensivă Mobilă. În acest moment este transportat la UPU de la Spitalul de Copii”, a declarat Diana Cimpoeşu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS