3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFetiță de un an și jumătate, salvată dintr-un puț adânc de 13 metri

Fetiță de un an și jumătate, salvată dintr-un puț adânc de 13 metri

O fetiță de un an și jumătate a fost salvată dintr-un puț adânc de 13 metri, în care a căzut în timp ce se juca luni după-amiază. Accidentul a avut loc în provincia thailandeză Tak, în apropiere de granița cu Myanmar, informează Digi24.

Autoritățile au declanșat o amplă operațiune de salvare care a durat toată noaptea, după ce părinții fetei – care lucrau pe un câmp din apropiere – au cerut ajutor. Părinții au declarat ulterior că au lăsat fetița să se joace sub un copac, iar ei au plecat să lucreze la o fermă din apropiere. Nu au mai găsit-o, iar apoi au auzit strigăte din fântâna din apropiere.

Echipele de salvare au intervenit cu un excavator mecanic, cu care au săpat o groapă adâncă de 10 metri lângă fântână. Autoritățile au declarat presei că la un moment dat s-au temut că peretele fântânii s-ar putea prăbuși, așa că au renunțat la excavator și au săpat cu lopeți câțiva metri adâncime.

Salvatorii au ajuns la copil în jurul orei 8.00, dar nu au putut să o scoată imediat, deoarece părea să fi fost rănită la picior. Momentul în care fetița a fost scoasă afară a fost însoțit de urale.

„Suntem atât de bucuroși că am putut-o salva și că e în siguranță. Am lucrat fără oprire. Toată lumea a ajutat”, a declarat reporterilor unul dintre salvatori.

Fetița are răni ușoare și a fost dusă la spital. „Este obosită, dar semnele vitale sunt bune”, a declarat șeful poliției locale Ratsaran Ketsoising.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS