9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDosar penal după avalanșele de la Cabana Capra

Dosar penal după avalanșele de la Cabana Capra

-

Poliția Argeș a anunțat marți că a deschis un dosar penal pentru înșelăciune după ce peste 70 de persoane au rămas blocate la Cabana Capra de pe Transfăgărăşan după producerea unor avalanșe, turiştii ajungând acolo pe un sector de drum închis circulaţiei.

Conform datelor transmise anterior de IPJ Argeş, Transfăgărășanul este închis traficului de la kilometrul 104, încă din 30 octombrie 2022, acest aspect fiind semnalizat prin indicatoare de-a lungul DN 7C, dar şi prin indicator şi barieră la kilometrul 104. Deși drumul spre Cabana Capra era închis circulației, în momentul avalanșei de sâmbătă seară la cabană se aflau 72 de persoane – 57 de turiști și 15 angajați ai complexului, conform hotnews.ro.

Se fac verificări pentru identificarea şoferilor mașinilor care au fost avariate în urma avalanşei

Marți, Poliția Argeș a anunțat că poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Albeştii de Argeş fac cercetări într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului Judecătoriei Curtea de Argeş, pentru infracțiunea de înşelăciune.

De asemenea, poliţiştii spun că se fac verificări pentru identificarea şoferilor mașinilor care au fost avariate în urma avalanşei.

  • „Până în prezent, a fost stabilită identitatea persoanelor care s-au aflat la unitatea de cazare turistică şi au fost identificate 14 autovehicule, însă până la emiterea prezentei comunicări nu a fost posibilă extragerea acestora, pentru constatarea avariilor şi întocmirea documentelor legale”, arată sursa citată.

Conform legii, termenul pentru sancţionarea șoferilor este de şase luni. Şoferii care au intrat pe drumul închis riscă să aibă permisele suspendate pentru 60 de zile şi pot primi amenzi cuprinse între 870 şi 1160 de lei, respectiv 6-8 puncte de penalizare.

Maşinile aflate în parcarea cabanei sunt încă prinse sub zăpadă

Maşinile aflate în parcarea cabanei sunt încă prinse sub zăpadă. Unele au fost răsturnate pe plafon, altele au fost luate de valul de zăpadă şi ridicate peste maşinile parcate alături.

Prima avalanşă a lovit cabana Capra din Făgăraş sâmbătă seară, în timp ce turiştii petreceau la o zi onomastică. Evenimentul a avut loc la zece minute de la servirea tortului. Turiştii au povestit că au auzit un zgomot „ca o bombă”.

O altă avalanşă puternică a avut loc duminică dimineaţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Accident rutier grav cu trei victime în Bumbești-Jiu

Pompierii militari au fost solicitați joi să intervină la...

ȘTIRI GdS