25.1 C
Craiova
duminică, 28 mai, 2023
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Zăpadă în Atena. Locuitorii, sfătuiţi să evite deplasările

(VIDEO) Zăpadă în Atena. Locuitorii, sfătuiţi să evite deplasările

-


Un front atmosferic sever, numit Barbara, a lovit Grecia, cu temperaturi sub zero și zăpadă în multe părți ale țării, inclusiv în capitala Atena, unde emblematica Acropole a fost acoperită de o pătură subțire de zăpadă.

O alertă de urgență 112 a fost emisă luni pentru locuitorii din Atena, avertizându-i să evite deplasările neesențiale, în timp ce școlile au trecut doar la cursuri online.
Poliția a închis autostrada națională Atena-Lamia în ambele sensuri de la podul Kalyftaki la Oinofyta, la nord de Atena, din cauza condițiilor de ninsoare. Ninsorile abundente au perturbat și traficul pe munții Parnitha, Pendeli și Hymettus de la marginea capitalei.

Lanțurile sunt obligatorii pentru mașini, potrivit www.ekathimerini.com.

Pasagerii care călătoresc cu metroul către Aeroportul Internațional din Atena trebuie să coboare la stația de metrou Doukissis Plakentias din nordul Atenei, ultima stație de pe linia 3, și să treacă la un tren suburban (Proastiakos).
Examenele universitare din regiunea Attica au fost, de asemenea, amânate, iar supermarketurile, farmaciile şi benzinăriile se vor închide de la ora locală 18:00 (16:00 GMT).

Tribunalele vor rămâne, de asemenea, închise.

Toţi locuitorii din regiunile afectate de furtuna „Barbara” au primit mesaje de alertă pe telefoanele mobile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Anunțul Guvernului despre greva din educație, cu o zi...

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat că a fost „pregătită” Ordonanța care „va asigura majorări ale veniturilor pentru personalul didactic, auxiliar și nedidactic”. Este vorba, de fapt, despre aceeași ofertă făcută și până acum și respinsă vehement de către cadrele didactice - o primă de 2.500 de lei pentru „cariera didactică” și 1.000 de lei pentru personalul nedidactic

ȘTIRI GdS