3.4 C
Craiova
vineri, 8 decembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateSarmale stricate puse la vânzare la un supermarket din Satu Mare

Sarmale stricate puse la vânzare la un supermarket din Satu Mare

Un supermarket din Satu Mare a primit o amendă de 20.000 de lei, după ce peste 100 de kilograme de sarmale stricate au fost descoperite aici, a informat, luni, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC), citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, acţiunea de control a fost făcută ca urmare a unei sesizări din partea unui consumator privind comercializarea unor sarmale care conţineau carne de porc alterată, la raionul Gastro al supermarketului.

„În urma acţiunii de verificare, comisarii CJPC Satu Mare au constatat veridicitatea aspectelor cuprinse în sesizare, drept care operatorul economic a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 20.000 lei, oprirea definitivă de la comercializare a peste 120 kg sarmale, oprirea temporară a prestării serviciilor din zona Gastro, până la remedierea deficienţelor constatate”, precizează sursa citată.

Comisarii CJCP arată că produsul „sarmale cu carne de porc” avea gust şi miros neconform de carne alterată, s-a folosit un echipament pentru prepararea cărnii neigienizat, cu urme de grăsime arsă.

S-a constatat existenţa unor zone cu vopsea exfoliate, în zona rotisorului, necompletarea la zi a graficului de monitorizare a schimbului de ulei de prăjire la friteuze şi nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor culinare expuse la comercializare la masa caldă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS