0.9 C
Craiova
miercuri, 29 martie, 2023
Știri de ultima orăActualitateZelenski spune că situația de pe front „se complică”

Zelenski spune că situația de pe front „se complică”

Situaţia „se complică” pe frontul din Ucraina, care este din nou ţinta unor bombardamente intense, a declarat sâmbătă preşedintele Volodimir Zelenski.

„În cele 346 de zile ale acestui război, am spus de multe ori că situaţia de pe front este dificilă. Şi că situaţia se complică”, a spus el în mesajul său zilnic, citat de AFP, scrie Agerpres.

„Acum ne aflăm din nou într-un astfel de moment. Un moment în care ocupantul mobilizează tot mai multe forţe pentru a ne străpunge apărarea. Este foarte dificil acum în Bahmut, Vugledar, Lîman (în est) şi în alte regiuni”, a adăugat şeful statului ucrainean.

Zelenski a salutat un nou schimb de prizonieri sâmbătă, care a permis Kievului să recupereze 116 militari, inclusiv doi ofiţeri.

În total, din 24 februarie, data începerii invaziei ruseşti, au fost eliberaţi 1.762 de ucraineni ţinuţi în captivitate de ruşi, a precizat el.

De asemenea, Zelenski a menţionat sâmbătă, fără să le precizeze, „lucruri foarte importante” pe care le pregăteşte cu premierul britanic Rishi Sunak, în urma unei conversaţii pe care cei doi tocmai o avuseseră.

El a profitat de ocazie pentru a saluta faptul că „acum, în Marea Britanie, băieţii noştri au început deja să se antreneze pe tancurile Challenger”, dintre care Londra a promis să livreze 14 în ţara sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS