15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTuriștii nu au acces la pârtiile de la Păltiniș. Drumul este blocat

Turiștii nu au acces la pârtiile de la Păltiniș. Drumul este blocat

Turiştii nu pot urca duminică dimineaţă, în Păltiniş, să se bucure de zăpadă pe singurele pârtii din judeţul Sibiu, unde stratul măsoară 120 cm, din cauza drumului spre staţiune, pe care se află încă maşinile de deszăpezire, circulaţia rutieră fiind oprită din cursul nopţii.

Unul din reprezentanţii complexului de pârtii, Arena Platoş din Păltiniş, Dan Gherman, a precizat pentru AGERPRES, că angajaţii se află în comuna Răşinari, învecinată staţiunii, aşteptând deschiderea drumului.

„Drumul este blocat, închiderea circulaţiei ne afectează. 60 – 70 % din turişti urcă zilnic în Păltiniş, restul de 30 % sunt cei care sunt cazaţi în staţiune, în funcţie de perioadă. Capacitatea staţiunii este foarte mică de cazare, faţă de volumul nostru de clienţi pe care îl avem în resort, într-o zi. Noi avem toţi angajaţii opriţi în Răşinari, ca să fie primii când se deschide drumul, să fim eficienţi ca să deschidem resortul cât mai repede”, a explicat Dan Gherman.

Duminică este pentru prima dată în iarna lui 2023, când staţiunea Păltiniş se laudă cu un strat aşa de zăpadă naturală de peste un metru, potrivit meteorologilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS