8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate180.000 de păstrăvi, ucişi la o păstrăvărie unde a apărut un focar de septicemie virală

180.000 de păstrăvi, ucişi la o păstrăvărie unde a apărut un focar de septicemie virală

Aproape 180.000 de păstrăvi vor fi ucişi în bazinele păstrăvăriei Laiţa, din localitatea Cârţişoara, după ce aici au murit deja 300 de păstrăvi bolnavi de hemoragie virală, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Sibiu, Gabriela Elena Luca, conform Agerpres.

„O să fie ucis tot efectivul de păstrăvi, adică aproximativ 176.600 păstrăvi, ţinând cont de riscul de contagiune”, a explicat reprezentanta Prefecturii Sibiu.

Peştii care au murit din cauza bolii se aflau în cinci bazine

Potrivit sursei citate, peştii care au murit din cauza bolii se aflau în cinci bazine, dintr-un total de 20 ale păstrăvăriei.

La păstrăvărie vor fi dezinfectate bazinele, după ce vor fi golite de apă. După o lună jumătate de la finalizarea dezinfecţiei, medicul veterinar va verifica dacă mai există pericolul de contaminare.

Se va institui vidul sanitar de minim 6 săptămâni de la finalizarea operaţiunilor de dezinfecţie

„După finalizarea operaţiunilor de dezinfecţie, se va institui vidul sanitar de minim 6 săptămâni de la finalizarea operaţiunilor de dezinfecţie, perioadă în care bazinele vor rămane golite de apă, fiind lăsate sub acţiunea substanţei dezinfectante. La finalul perioadei de vid sanitar, sub supravegherea medicului veterinar oficial, se vor preleva probe în vederea verificării eficienţei acţiunii de decontaminare”, a mai precizat Gabriela Elena Luca.

Autorităţile au confirmat, vineri, focarul de septicemie virală la păstrăvii din păstrăvăria Laiţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS