13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎnchisoare pe viață pentru un român care a ucis o bătrână din Anglia ca să-i ia averea

Închisoare pe viață pentru un român care a ucis o bătrână din Anglia ca să-i ia averea

Un român, în vârstă de 28 de ani, a ucis o femeie de afaceri, de 71 de ani, din Marea Britanie, în iulie anul 2021, pentru a-i fura averea de aproape 5 milioane de lire, informează Digi24.

Jumătate de an mai târziu, pe 1 februarie, Mohammed El-Abboud a fost găsit vinovat și condamnat la minimum 35 de ani de închisoare, relatează Daily Mail. Românul nu a acționat singur, ci împreeună cu un prieten sirian, în vârstă de 25 de ani, Kusai Al-Jundi.

Cei doi au fost incriminați în baza probelor ADN.

El-Abboud, care era șofer la o firmă de curierat, a declarat că regretă ziua în care a intrat în restaurantul în care lucra ca bucătar Al-Jundi. Dacă nu s-ar fi întâlnit, el nu s-ar fi implicat niciodată în altceva decât în ​​infracțiuni mărunte, a spus românul în fața instanței.

Cei doi au păcălit-o pe Louise Kam să semneze documente de împuternicire care credeau că le vor da controlul asupra proprietăților ei în valoare de 4,6 milioane de lire.

Strangulată cu firul de la uscătorul de păr

Femeia a fost sugrumată și aruncată într-un tomberon după ce a fost atrasă sub pretextul unei întâlniri de afaceri într-o casă cu trei dormitoare pe care o deținea în Barnet, nordul Londrei, pe 26 iulie 2021.

El-Abboud a strangulat-o cu firul uscătorului de păr, după ce i-a promis că îi va cumpăra proprietățile pentru 6 milioane de lire sterline.

Românul s-a filmat în timp ce dansa cu iubita lui, româncă și ea, în casa victimei sale, din Potters Bar, Hertfordshire, cu aproximativ două săptămâni înainte ca Louise Kam să fie ucisă. Ulterior, el i-a mărturisit crima prietenei sale, care a fost un martor-cheie al acuzării în proces. Criminalul Al-Jundi, tată a trei copii și care locuia împreună cu părinții săi, a sărbătorit crima cumpărându-i iubitei sale o pereche de cercei cu diamante.

El-Abboud încerca să tragă de timp și folosea telefonul victimei pentru a spune rudelor acesteia că este plecată în China. Trupul neîsuflețit al femeii a fost găsit la casa părinților românului, iar cei doi criminali s-au întors unul împotriva celuilalt în fața instanței, acuzându-se reciproc pentru uciderea cu sânge rece a victimei.

Amândoi au fostcondamnați pe viață și va trebui să ispășească cel puțin 35 de ani înainte de a putea fi eligibili pentru eliberare condiționată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS