20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCriminal în serie care ucidea doar miercurea, prins în Germania

Criminal în serie care ucidea doar miercurea, prins în Germania

Autorităţile germane au anunţat miercuri arestarea unui sârb, de 31 de ani, suspectat că a ucis cel puţin trei femei în vârstă, în localitatea Schwäbisch Hall, în sud-vestul Germaniei. Încă nu se cunosc motivele, dar bărbatul a fost reținut de polițiști, la scurt timp după ce a încercat să ucidă o a patra persoană, anunță Deutsche Welle, citată de Digi24.

Două bătrâne au fost găsite moarte, în apartamentele lor, în ultimele săptămâni. Este vorba despre o femeie de 77 de ani și una de 89 de ani.

În cazul primei victime, anchetatorii estimează că motivul ar fi fost furtul, dată fiind dispariţia unor bunuri în valoare de peste 1.000 de euro, a precizat într-o conferință de presă procurorul de Heilbronn, Harald Lustig, responsabil de acest caz.

În cel de-al doilea caz încă se adună probe.

Depistarea și prinderea suspectului a avut loc imediat după ce acesta a atacat un bărbat, de 83 de ani, pe care l-a amenințat cu o armă de foc, însă din fericire bătrânul a rămas în viață.

Procurorul de caz a spus că bătrânul a putut să îl descrie și astfel s-a putut realiza un portret robot.

Ucidea doar miercurea

Un detaliu interesant pe care l-au stabilit anchetatorii este acela că agresorul a atacat și a ucis doar în ziua de miercuri. Acest lucru îi determină pe anchetatori să verifice o eventuală legătură cu uciderea unei alte persoane, în vârstă de 94 de ani, crimă care a avut loc în împrejurări aproape identice, în anul 2020.

Bărbatul, ajuns în Germania împreună cu familia, soția și cei doi copii, „încă nu s-a exprimat” în legătură cu faptele de care este acuzat, a adăugat procurorul.

Un judecător a semnat astăzi un mandat de arestare împotriva bărbatului, unde este acuzat de omor și omor din culpă. Arestarea s-a produs marţi, după „confiscarea mai multor probe, printre care şi presupusa armă” a crimelor, a spus şeful poliţiei din Aalen, Reiner Muller, fără a preciza natura lor.

Aceste cazuri au stârnit un sentiment puternic de insecuritate în rândul persoanelor în vârstă din oraşul german.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS