22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCântărețul folk Mircea Rusu, condamnat la 3 ani de închisoare pentru delapidare

Cântărețul folk Mircea Rusu, condamnat la 3 ani de închisoare pentru delapidare

Cântăreţul de muzică folk Mircea Rusu, autorul hiturilor „Omul bun și pomul copt” și „Iarba verde de acasă” şi fost primar al comunei mureşene Band, a fost încarcerat pentru a ispăși o pedeapsă de 3 ani, o lună şi 10 zile.

Mircea Rusu, care și-a schimbat numele în Rus, primar al comunei Band în trei mandate, a suferit prima condamnare, de un an și patru luni de închisoare, pentru abuz în serviciu, acum fiind găsit vinovat pentru complicitate la delapidare, cu o valoare totală de peste 500.000 lei, pedeapsa pentru această infracțiune fiind de 2 ani de închisoare, potrivit tirnaveni.ro.

Curtea de Apel Târgu Mureş a reținut în cazul fostului primar Mircea Rus  26 de acte materiale, în legătură cu unul dintre casierii Primăriei Band de la acea vreme, Gârbu Petru, şi la alţi doi ani de închisoare, pentru aceeaşi infracţiune, în legătură cu un al doilea casier, Bodor Zoltan, tot pentru 26 de acte materiale.

Hotărârea pronunţată de Curtea de Apel Târgu Mureş în dosarul 4881/320/2020 este definitivă şi îl obligă pe fostul primar şi pe cei doi foşti casieri la restituirea sumelor către UAT Band, cu plata penalităţilor prevăzute de Codul de procedură fiscală.

Sumele delapidate au fost descoperite în urma unor controale ale ANAF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS