9.4 C
Craiova
marți, 28 martie, 2023
Știri de ultima orăActualitateFirme care vindeau lemne de foc, amendate pentru că nu au plafonat preţul

Firme care vindeau lemne de foc, amendate pentru că nu au plafonat preţul

Cinci firme care comercializează lemne de foc au fost amendate, luna aceasta, de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Brăila (CJPC) pentru că nu au plafonat preţul la 400 lei/mc, informează, marţi, instituţia, citată de Agerpres.

Angajaţii CJPC au desfăşurat o serie de acţiuni de verificare a respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea combustibililor solizi, ca parte a unei tematici regionale de control ce include judeţele Brăila şi Galaţi.

Controalele au fost efectuate în colaborare cu Poliţia Municipiului Brăila, iar în urma acestora au fost aplicate cinci amenzi contravenţionale în valoare totală de 12.000 de lei şi patru avertismente.

„Pentru neregulile constatate, comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Brăila au aplicat cinci amenzi contravenţionale în valoare totală de 12.000 de lei şi patru avertismente. Neregulile constatate în timpul controalelor au fost comercializarea lemnului de foc de diferite esenţe fără a se respecta preţul plafonat de 400 lei/mc, neafişarea preţului de comercializare a produselor, în mod complet, corect şi precis, lipsa afişării denumirii societăţii, a Codului Unic de Înregistrare de la Oficiul Registrului Comerţului şi a programului de funcţionare”, se arată într-un comunicate de presă remis de CJPC Brăila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS