10.9 C
Craiova
luni, 27 martie, 2023
Știri de ultima orăActualitateAproape 80.000 de descărcări ale aplicaţiei ghiseul.ro, în primele cinci zile de la lansare

Aproape 80.000 de descărcări ale aplicaţiei ghiseul.ro, în primele cinci zile de la lansare

Aproape 80.000 de descărcări ale aplicaţiei mobile a platformei ghişeul.ro s-au înregistrat în cinci zile de la lansarea sa, a anunţat, marţi, vicepreşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea Romaniei Dragoş Tohănean, scrie Agerpres.ro.

„În cinci zile am avut aproape 80.000 de descărcări pe platformele IOS şi Android, mai exact undeva 30.000 pe IOS şi 50.000 pe Android. Numărul de utilizatori a crescut foarte mult în ianuarie. Avem aproape 82.000 de utilizatori noi care s-au înrolat în platforma ghişeul.ro şi datorită campaniilor de informare făcute de instituţiile publice, dar şi de partenerii din mediul privat”, a declarat Tohănean, într-o conferinţă de presă.

ghişeul.ro, circa 1,6 milioane de utilizatori

Potrivit preşedintelui Autorităţii pentru Digitalizarea României, Dragoş-Cristian Vlad, în 11 ani de la lansare, ghişeul.ro a ajuns la „o maturitate de invidiat faţă de alte sisteme informatice” din România, având circa 1,6 milioane de utilizatori.

Consilierul de stat în Guvern Sorin Costreie a atras atenţia că România stă cel mai prost din Europa la indexul de digitalizare şi competenţe digitale. El a susţinut că sunt cetăţeni care îşi plătesc taxele la ghişee nu dintr-o neîncredere în instituţiile statului, ci şi „dintr-un ceremonial social” şi trebuie schimbată această mentalitate.

În 2022 au fost adăugaţi aproximativ 350.000 de utilizatori pe platforma ghişeul.ro

Potrivit Autorităţii pentru Digitalizarea României, în 2022 au fost adăugaţi aproximativ 350.000 de utilizatori pe platforma ghişeul.ro, înregistrându-se o creştere cu o treime a numărului total al acestora. Anul trecut ghişeul.ro a procesat peste 3,7 milioane de tranzacţii, sumele colectate depăşind 1,5 miliarde de lei, o creştere cu 50% faţă de 2021. Un milion de români – aproape două treimi dintre utilizatori – accesează platforma ghişeul.ro de pe telefon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS