16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate83 de morţi, bilanţul atentatului de la moscheea din Peshawar

83 de morţi, bilanţul atentatului de la moscheea din Peshawar

Bilanţul atentatului sinucigaş comis luni într-o moschee din interiorul cartierului general al poliţiei din Peshawar a crescut la 83 de morţi, după ce au fost găsite noi cadavre sub ruine, iar alte persoane, rănite grav, au decedat, informează News.ro.

La spitalul local Lady Reading, 157 de persoane rănite, unele în stare critică, au fost aduse după explozie. Spitalul, dar şi autorităţile au făcut apel la cetăţeni să doneze sânge pentru victime. În prezent, mai sunt internate 57 de persoane.

Cele mai multe dintre victime sunt poliţişti.

Atentatul a avut loc în sala centrală a moscheii, la ora locală 13.00, când câteva sute de persoane, majoritatea poliţişti, erau adunate pentru rugăciune. Atentatorul se afla în primul rând de credincioşi, iar explozia a provocat prăbuşirea acoperişului.

Atacul a fost revendicat de talibani. Sarbakaf Mohmand și Omar Mukaram Khurasani, doi oficiali ai talibanilor pakistanezi, cunoscuți ca Tehreek-e-Taliban (TTP), au făcut declarații în care spun că explozia a fost o „răzbunare” pentru moartea anul trecut a militantului TTP Khalid Khorasani.

TTP este o organizație teroristă care operează atât în ​​Afganistan, cât și în Pakistan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS