20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePNL și PSD, ședințe separate înaintea noii sesiuni parlamentare

PNL și PSD, ședințe separate înaintea noii sesiuni parlamentare

Principalele partide ale coaliției aflate la guvernare au avut ședințe separate, social-democrații la Sinaia, iar liberalii în București.
Liberalii s-au întâlnit la Vila Lac, înainte de noua sesiune parlamentară care încep. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, le-a transmis colegilor că formațiunea stă mai bine în sondaje decât în momentul în care a preluat conducerea, iar Guvernul a performat. În ceea ce privește rocada, Ciucă le-a transmis liberalilor că se va face așa cum este stipulat în protocol.

„PNL este azi peste procentele de la preluarea mandatului meu de președinte de partid. Asta pentru că PNL a asigurat stabilitatea țării și a făcut ce a spus ca face. Nu a provocat și nu a răspuns provocărilor politice. Este cel mai bun procent de absorbție, în context economic grav”, le-a transmis Ciucă liberalilor.
Dacă va avea loc rocada, asta va presupune atât schimbarea prim-ministrului, cât și a ministerelor Transporturilor, Finanțelor, Justiției și Fondurilor Europene.

Social-democrații, care ar trebui să preia șefia guvernului, fac presiuni asupra liberalilor pentru modificarea protocolului.
Partidul condus de Marcel Ciolacu nu vrea să facă schimb de ministere cu PNL. Mai exact, plănuiește să păstreze atât Transporturile pentru Sorin Grindeanu, cât și Finanțele pentru Adrian Câciu.
Liberalii nici nu vor să audă și i-au avertizat pe social-democrați că, dacă refuză schimbul de ministere, nici ei nu vor ceda funcția de prim-ministru.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a avertizat la rândul lui că, dacă PNL nu va renunța la șefia guvernului, așa cum prevede protocolul coaliției, va face tot posibilul pentru declanșarea alegerilor anticipate.
Una din formele de presiune ale PSD este amenințarea la adresa PNL și a președintelui Iohannis de amânare a dezbaterii și adoptării proiectelor legii educației.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS